Å velge / å velge bort

madeleine

Downsize. Det ordet kan jeg like. Tanken på å lette litt på trykket, lette skuldrene. For er det ett problem kvinner i vår tid sliter med, så er det jo at vi griper over altfor mye. Vi skal naturligvis både jobbe og ha et velfungerende familieliv. Vi skal være sosiale, kulturelle og oppdaterte. Vi er rett og slett ganske dårlige på å prioritere. Vi skal nyte alt livet har å by på, og det ene kan ikke gå på bekostning av det andre. Og når vi lurer på om vi klarer å rekke alt, da kommer det en eller annen idiotisk motivasjonspost opp i facebookfeeden vår der det står «You have as many hours in a day as Beyoncé». Døgnet hennes er nok like langt som mitt, men det er vel også det eneste vi har felles. Økonomien vår er det i hvert fall ingen likhetstegn mellom. Og penger gir frihet. Jeg er rimelig sikker på at ikke Beyoncé vasser i klesvask etter en hektisk periode. Også rimelig sikker på at hun aldri støvsuger med et barn hengende rundt halsen. For oss vanlige dødelige er derfor «downsize» et viktig stikkord. Det er befriende og herlig å downsize når det gjelder ting. Å tømme ut alt rotet av skapene, slik som Mie og Maria som du møter i nyeste Kamille. Å kvitte seg med ting kan være vanskelig nok, men det er likevel den enkleste delen av det å downsize. For når det handler om det sosiale, blir det noen hakk med følelsesladet. Helene i samme artikkel har downsized vennskap. Det virker helt grusomt og ganske befriende på samme tid. Om du ikke nødvendigvis slår opp med noen av venninnene dine, så er det kanskje i hvert fall en idé å ta en prat med dem om forståelse. Forståelse for at det blir lenge mellom hver gang dere ses. Forståelse for at dagene er hektiske og at du er nødt til å prioritere tiden din hardt. Da tror jeg faktisk mange vil oppleve at vi ikke er alene på dette ekspresstoget vi kjører! For veldig ofte opplever jeg at i det jeg skal til å unnskylde meg for at jeg ikke har fått fulgt opp, ikke har funnet tid, så tar venninnen min meg i forkjøpet og sier: «Beklager at du ikke har hørt fra meg, det har vært så travelt!». Kanskje er det ikke vennskapene som må downsizes, men forventningene til hva de skal innebære. Bare glem Beyoncé. På alle områder er den viktigste investeringen du kan gjøre i livet ditt å klare å velge – og å velge bort.

Nysgjerrig? Les mer i Kamille nr. 12 – med Camilla Pihl på forsiden – der denne teksten opprinnelig er publisert som leder.

Reklamer
Å velge / å velge bort

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s