Hvordan havnet jeg her?

retthylle

Det er nesten litt irriterende. Du vet, disse utrolig positive og energiske frilanserne og gründerne. De kan ha vanvittig mye å gjøre, men likevel henger de ikke med hodet. De suser rundt med store smil og forteller med stor innlevelse om hva de driver med. Får de rareste små ideer til å høres helt uovervinnelige ut! Jeg har tenkt at det er den type mennesker som starter for seg selv, men hva om det heller er en positiv bivirkning av det å tørre å følge drømmen sin? For dette er mennesker som har tatt noen valg, driver med noe de elsker og styrer sin egen hverdag.

Jeg tror ikke jeg er gründertypen, men når jeg leser om damene som har tatt steget i Kamille nr. 10 er det umulig å ikke bli inspirert. Og det fikk meg til å tenke over hva jeg driver med og hvorfor jeg har havnet akkurat her. For hvor stor påvirkning har jeg egentlig hatt på min egen karriere? Har jeg tatt noen aktive valg for å komme hit, var det hit jeg skulle? Eller har jeg bare havnet her litt tilfeldig?

Klager ikke, jeg har det gøy på jobb! Men av og til føles det som om veien bare ble til mens jeg gikk. Heldigvis førte den meg hit, men kunne jeg like gjerne ha blitt geleidet i en helt annen retning? Har jeg bare sagt ja til mulighetene som har kommet, og aldri stoppet opp og tenkt «Hva vil jeg?»

Bare spørsmålet gjør meg ukomfortabel, for jeg aner ikke hva svaret er! Jeg har dessuten for mange forpliktelser til å jage drømmer. Jeg liker ikke å generalisere, men kanskje dette er årsaken til at det er så få kvinnelige gründere? Nøyer vi oss? Føyer vi oss? Tilpasser vi oss omgivelsene og bare sørger for at alle har det bra? At økonomien er på stell og middagen er på bordet? Det passer jo aldri å stake ut sin egen kurs. Enten er vi alene og må ha en trygg jobb for å sikre oss selv. Eller så har vi både barn som må følges opp, foreldre som må pleies og kanskje også en mann som klatrer på karrierestigen. Når er det vår tur til å følge vår egen sti?

Kanskje er den lidenskapen jeg ser i gründer-damenes øyne resultatet av å finne sin egen vei? For som selvstendig er det ikke bare det at de styrer sin egen hverdag, de styrer sin egen framtid.

Møt fem damer som har startet for seg selv og få gode tips til å følge drømmen i nyeste Kamille!

Reklamer
Hvordan havnet jeg her?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s