Bøker på resept

IMG_1890

Jeg blir så lei av meg selv av og til, egentlig ganske ofte. Lei av egne tanker om eget liv. Lei av å tenke på hvem jeg er og hvor jeg skal. Lei av å tenke på om jeg skal klippe håret, kjøpe den genseren eller male stueveggen. Da er det lite som funker bedre enn å forsvinne inn i en god bok. Å leve seg inn i en helt annen historie enn den jeg selv skaper. Jo fjernere fra min egen virkelighet, dess bedre. En fortelling som er så spennende og engasjerende at jeg leser enda et kapittel, selv om hodet hviler på puta og øyelokkene er tunge. En tekst som er så fengende at jeg glemmer meg selv et øyeblikk.

For en tid tilbake hørte jeg om en som hadde gått til psykolog og fått ett godt råd. Ett helt enkelt råd som viste seg å funke. Om det ikke løste alle problemene, så hadde det utvilsomt veldig positiv effekt. Hva det var? Les avisa, fra perm til perm, hver dag. Plutselig var hun mer opptatt av innvandringspolitikk og utbygging av asylmottak, enn av å sammenligne seg selv med venninner og vellykkede fjes på Instagram. Hun følte seg mer privilegert og mindre mislykket. Og ikke bare det, hun var interessant å prate med fordi hun var oppdatert og kunnskapsrik. Vips, så var hun blant dem som ikke bare deltok i, men startet de mest interessante diskusjonene i lunsjen.

På samme måte tror jeg bøker faktisk kan være med på å gjøre livet litt rikere. Å sette livet ditt i perspektiv og kanskje åpne for noen litt større refleksjoner. I dette navlebeskuende og selvopptatte samfunnet, er vi helt avhengig av noen pauser fra oss selv. Enten det er ved å lese avisa, engasjere oss i noen av historiene som deles her i Kamille eller gjennom en altoppslukende bok.

PS: Bli med i vår nye lesesirkel, Kamille Les & lytt! For hver utgave presenterer vi en ny bok du kan lese eller lytte til som lydbok. Vi trekker vinnere av fine premier blant aktive medlemmer titt og ofte!

Reklamer
Bøker på resept

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s