Blander vi det å være lykkelig med å ha det helt perfekt?

img_2886

Ferietid er en lykkelig tid. Er det ikke? Det er i hvert fall en tid vi har høye forventninger til. Ferien skal være perfekt. Jeg har et bilde i hodet mitt av hvordan det skal være. Sola skinner, selvfølgelig. Barna leker. Mannen er fornøyd. Jeg har på meg en ny bikini, leser Santa Montefiore gjennom et par kule solbriller, ligger på et lekkert strandhåndkle. Også videre, også videre. Det høres enkelt ut, men sannheten er at øyeblikkene der alt klaffer er ganske sjelden vare. Men jeg streber etter det. Streber etter et øyeblikk av det jeg anser som lykke! Det er jo den følelsen vi lengter etter, higer etter, hele tiden. Men av og til tror jeg at vi blander det å være lykkelig med å ha det helt perfekt. Ganske ofte, egentlig. Eller vi bøter på en ulykke, med å skape det tilsynelatende perfekte livet. Med perfekte klær, perfekte hjem og perfekte ferier. Heldigvis trenger jo ikke livet å være perfekt for at vi skal være lykkelige. Mange av de lykkeligste menneskene jeg kjenner, er de som har opplevd, og kanskje fremdeles står i, noe som er vondt og vanskelig. Likevel ler de like lidenskapelig som de gråter. De lykkeligste jeg kjenner er ikke de med den mest perfekte fasaden. Det er kanskje ikke noe enklere å jage etter lykke, enn det er å jage etter perfeksjon, men det er en mye bedre investering. Lykke er ikke en ny veske, en ferie til Mauritius eller å bygge på huset (det er i hvert fall en helt annen type lykke!). Lykke er å sitte inne i sommerregnet med en god bok. Lykke er å ta oppvasken på hytta sammen med mannen. Lykke er en liten kropp med skrubbsår som søker trøst på fanget mitt. Lykken er ikke perfekt, heldigvis. For meg er lykke å kunne være 100 % meg selv, og kjenne at det er godt nok – for både meg selv og mine nærmeste. Det er lettere sagt enn gjort, men de øyeblikkene som frembringer den følelsen er helt unike.

PS: I den nyeste utgaven av Kamille møter du Helene Bøksle og søstrene Dora og Bjørg Thorallsdottir. De snakk

er om lykken! Og veien til lykke har vært og er en kroket vei for dem, men de ville ikke vært krokene foruten. Få deres smarte og litt uortodokse lykketips!

Ha en herlig uperfekt sommerferie!

Opprinnelig publisert som lederartikkel i Kamille nr. 9, 2017.

Reklamer
Blander vi det å være lykkelig med å ha det helt perfekt?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s