«Jeg er ei bra dame!»


Nyttårsforsetter er så passé. Skikkelig 90-talls. Er vi ikke ferdige med det? Jeg skulle ønske jeg kunne si ja. Og jeg trodde nesten at det var sant. For det er mange år siden jeg noterte ned løfter for det nye året på en papirlapp. Men det er bare å innse at jeg ved inngangen til et nytt år blir ettertenksom. Dette er på denne tiden av året jeg dømmer meg selv hardest. Og bare for å gjøre det ekstra ubehagelig, så er dette den tiden av året jeg er blekest og dvaskest. Jeg har jo tross alt spist kransekake, julemarsipan og medister siden en gang i november. Så nå står jeg her da, gusten og grå foran baderomsspeilet, og tenker «hjelpe meg, i 2017 må noe skje!».

Og det er helt riktig, noe må skje. Og det som må skje, er at jeg slutter å dra meg selv ned. For vet du hva, jeg er ei bra dame! Her jeg sitter og skriver det, sier jeg det faktisk høyt. «Jeg er ei bra dame!» Prøv det du også, si det hver eneste dag. Vi må forsøke å snu den indre dialogen vår, for den gjør oss ingenting godt. Kanskje får den deg på trening, og det kan jo være vel og bra, men den treningsøkta gir deg definitivt ikke noe bedre livskvalitet.
Nyttårsforsettet for 2017: «Å være mer glad!» For å oppnå det, må jeg tenke over hva som faktisk gjør meg glad. Jeg blir glad av omgi meg med gode mennesker – mennesker som får meg til å le. Jeg blir glad av å lage og spise god mat. Jeg blir glad av kjøre akebrett med barna mine. Jeg blir glad av å skrive. Jeg blir glad av å bake, aller helst gjærbakst! Jeg blir faktisk også glad av å trene. Det jeg ikke blir glad av, er å ha dårlig samvittighet for at det er for lenge siden jeg har trent. Mer av det første, mindre av det siste. Det fokuset, dét vil få meg på trening OG det vil gi meg bedre livskvalitet. Har du tenkt på det?

Her i Kamille skal vi bidra så godt vi kan. Vi er opptatt av å ikke bidra til kroppshysteriet, vi vil ikke bygge opp under usunne idealer. Den filosofien har vi hatt helt siden vi startet. Og vi står like fullt ved den nå! Derfor har vi sluttet oss til Sunn fornuft-plakaten, som det aller første magasinet.

Gå inn i 2017 med rak rygg. Du er ei bra dame! Og det viktigste du kan gjøre for deg selv, er å ta ansvar for at du har det bra.

 

Opprinnelig publisert som lederartikkel i Kamille nr. 26, 2016.

Reklamer
«Jeg er ei bra dame!»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s