Ta jula tilbake

IMG_5236

Har vi fokusert så mye på å dempe julestria, at vi har mistet julegleden på veien?

Tapas på julebordet? Altså, jeg er glad i chorizo og manchego, men akkurat i desember foretrekker jeg pinnekjøtt i festlige lag! Og ribbe, lutefisk og rakørret. Men viktigst av alt, jeg vil gjerne bli bedt på julebord! Eller, det skjer jo så mye i desember, vi kan heller ta en fest i januar? Klassisk forslag fra arbeidsgiver og venninner. Årsaken er selvfølgelig at julefred fort kan bli erstattet av julestress. For det er jo innmari stress å bake pepperkaker med barna, kjenne ribbelukta fylle stua en søndag ettermiddag, pakke inn gaver til noen man er glad i og spise julegrøt med familien … Jo da, jeg skjønner at det kan bli i overkant mange juleavslutninger og det kan føles som om verken tid eller penger strekker til. Jeg vil ikke bidra til det presset! Men det er jo nesten mer fokus på julestria enn på julekosen … I 2016 er det ingen som rynker på nesen over butikkjøpt pepperkakedeig. Selv Ingrid Gjessing Linhave, juleelsker og programleder for tradisjonsrike Kvelden før kvelden på NRK, legger ikke skjul på det. – Jeg er nøye med å være unøye, sier hun om juleforberedelsene i intervjuet i Kamille juleideer. Hadde det ikke vært for barna, hadde jeg kjøpt ferdigstekte, trillrunde pepperkaker på boks. Jeg elsker kjappe og enkle løsninger, men jeg elsker også jula! Etter så mange år med forenkling av jula (som jeg setter stor pris på!), vil jeg slå et slag for å ta julekosen tilbake! Pepperkakene må på bordet. Og dette magasinet er laget for deg som synes det er helt greit at julemarsipanen kommer i butikk i oktober. For deg som har en stor kasse på loftet merket med «Julepynt», og som benker deg for å se Grevinnen og hovmesteren på lille julaften. Ikke minst er det for deg som synes at julebord er best i julen, og det med julemat på menyen. Er det jul, så er det jul!

Opprinnelig publisert som lederartikkel i Kamille juleideer 2016.

Kamille_juleideer.jpg

 

Reklamer
Ta jula tilbake

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s