Erna er kvinners soleklare forbilde … Hvorfor det?

erna1

Erna er stjerna! Hun er norske kvinners soleklare forbilde. Det kommer tydelig fram blant alle aldersgrupper i Den store kvinneundersøkelsen, som magasinene Kamille, Hjemmet og Norsk Ukeblad står bak. Resultatet viser at Erna når ut langt utenfor egen velgerskare. Uten svaralternativer, svarer vi uhjulpent og samstemt: Erna! Hvorfor det?

Det er et betimelig spørsmål. For, i løpet av de tre årene hun har sittet som statsminister, hva har egentlig Erna gjort for kvinner? Det har blitt kuttet i barnehageplasser, færre opptak og dyrere månedspris. Pappapermen har blitt kuttet med fire uker. Og kontantstøtten har økt. Dette bremser likestilling. Det legges til rette for at kvinner skal jobbe mindre og bli hjemme med barna.

Ernas kampsak er valgfrihet for familiene. Det setter kvinnene i artikkelen «Hjemmeværende – helt frivillig», i nyeste Kamille, pris på. De har valgt å prioritere tid med barna framfor å jobbe, og har aldri angret på det valget. Vi skal selv velge den ordningen som passer for akkurat vår familie. Det høres vel og bra ut. Valgfrihet holder kanskje der mann og kone står for samme inntekt og har like krevende jobber, men ikke like fullt hvis hun jobber deltid som sykepleier mens han er aksjemekler eller driver for seg selv? Dessuten er det jo en del av oss damer som knuger til oss de permisjonsukene vi kan. At mannen skal få fellesperioden er liksom ikke samtaleemne.

Men likevel … Erna er norske kvinners ubestridte favoritt. Vi ser opp til henne! Og jeg skjønner hvorfor. Erna er ei dame vi kan identifisere oss med. Hun har kjempet hardt og nådd toppen. Hun er perfekt uperfekt. Troverdig og engasjert. Åpen og ærlig. En helt vanlig dame som viser at hvis du jobber hardt for det du drømmer om, så kan du få det til! Er viljestyrken stor nok, er det ikke noe hinder at du er kvinne. I intervjuet i nyeste Kamille røper hun noe av hemmeligheten bak suksessen: Hun sier alltid ja! Det har blitt snakket om at kvinner nøler for mye før de tar på seg store oppgaver eller verv – vi må liksom være helt sikre på at vi kan klare det! Gutta, derimot, sier ja, uten å tenke seg om. Jeg vet ikke om det er sånn, men jeg er sikker på at vi alle må tørre å si JA til mulighetene som dukker opp. Uansett utfall, tror jeg vi kommer sterkere ut på andre siden når vi tør å følge hjertet og drømmene våre. Og hvis Erna kan plante et frø i deg som leser intervjuet med henne, gi deg et lite dytt til å ta sjansen, da har hun gjort mer for norske kvinner enn hva økt pappaperm noen gang kan føre med seg.

kam_21_2016

Bildene av Erna Solberg er tatt av Trine Hisdal. Cecilie Juvodden har stått for styling og hår/makeup av Linn Therese Valderhaug. Intervjuet er skrevet av Elsebeth Danielsen.

Reklamer
Erna er kvinners soleklare forbilde … Hvorfor det?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s