Kvinner er kvinner best

kamille_19

Overrasket. Jeg må innrømme at jeg av og til blir det, når andre kvinner gjør noe hyggelig for meg uten egen vinning. Er ikke det ganske trist? At en dame med gode hensikter liksom skal være en så sjelden vare at jeg blir litt paff. Det er klart at bra damer ikke hører med til unntakene! Det handler nok heller om en opplevd sannhet om at kvinner er baksnakkende intrigemakere. Om at kvinner er kvinner verst.

La oss knuse myten om at jenter er slemme. For det er faktisk en gjeldende oppfatning. Hvor mange ganger har jeg ikke fått kommentarer om at det «jommen er godt jeg har fått sønner, for jenter lager så mye drama – mens gutter er så enkle». Jeg jobber også nesten utelukkende med kvinner, og får støtt og stadig høre: Oi, det kan ikke være bra for miljøet! Damer, altså. Og det tristeste av alt er at det ser ut til å påvirke oss, som en selvoppfyllende profeti. Vi læres nærmest opp til å tro at å slenge med leppa om andre er en sosial teknikk for å knytte sterkere bånd. Vi deler litt sladder, og vips er vi venninner. Det høres litt flåsete ut når jeg skriver det sånn, men jeg har både sett og opplevd det mange ganger.

Nå må vi bare slutte å la en tullete fordom påvirke hvem vi er. Kvinner er ikke ondskapsfulle. Vi er individer og vi er ulike. Men skal vi likevel trekke ut noen fellestrekk med litt hold i forskningen og historien, så er det at vi er omsorgspersoner. Vi tar vare på hverandre. Og stadig vekk ser jeg eksempler på at kvinner som står sammen kan flytte fjell. I den nyeste utgaven av Kamille møter du de inspirerende damene på Stella-senteret, et kvinnesenter som hjelper minoritetsdamer ut i det norske arbeidsmarkedet.

– Vi har så mye felles i kraft av å være kvinner. Når vi kvinner heier på hverandre og ser hverandre, så skjer det noe, sier Marianne Bockelie, leder for Stella.

Bak enhver sterk kvinne står et dusin damer med tommelen opp. Kvinner er kvinner best. Og kun ved å hjelpe hverandre oppover, heller enn å trykke hverandre ned, kan vi oppnå det vi drømmer om.

Opprinnelig publisert som lederartikkel i Kamille nr. 19, i salg fra mandag.

 

Reklamer
Kvinner er kvinner best

En kommentar om “Kvinner er kvinner best

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s