Armhevinger mens kaffen tappes?!

berit_puls.JPG

Berit Nordstrand tar armhevinger mens kaffen tappes. Hun legger kapselen i maskinen, og tar 10 pushups før hun tar første slurk. Og med det tar hun knekken på hvert eneste argument jeg har for hvorfor jeg ikke har tid til å trene. For ei irriterende dame.

Høsten er en tid for å skape nye rutiner. Etter å ha ligget rett ut på en solseng i sommer, kjenner jeg at det er på høy tid å ta fram joggeskoene igjen – de var som vanlig med
i feriekofferten, men der har de også ligget de siste ukene. Nå er jeg klar for å bytte ut skoleboller med rugbrød, en sunn start på en aktiv høst. Men hvordan i all verden skal jeg skape rutiner som varer lenger enn et par uker?

Hver gang jeg setter i gang mitt fantastisk sunne nye liv, og det er ganske ofte, så ser det egentlig ganske likt ut. Trene tre ganger i uka – og kun sukker i helgene. Den første uka går gjerne greit, men i uke to, da ryker jeg gjerne på en kanelbollesmell – og når fredagen kommer og jeg ikke har gjennomført en eneste treningsøkt, gidder jeg ikke å prøve en gang, og mister motet. Hvordan skal denne høsten bli annerledes? For jeg vil jo ikke ha et liv der jeg må presse meg selv på trening, jeg ønsker meg en sunn livsstil som jeg kan trives med.

Denne høsten skal jeg prøve noe nytt! Jeg skal melde meg ut av treningssenteret (å se det medlemskortet i lommeboka gir meg bare dårlig samvittighet). Målet for sesongen skal være et aktivt og sunt liv. Og det skal skje med ett trinn av gangen, akkurat slik Berit beskriver i intervjuet i Kamille Puls 6. Jeg skal ta trappa istedenfor heisen. Jeg skal
invitere til skravlegåtur heller en kafé. Og når sola skinner skal jeg sykle til jobben med et smil! Joggeskoene skal ikke få støve ned likevel, men de skal brukes i marka på fine høstdager, heller enn på en svett tredemølle. Og … Nei, nå kjenner jeg at jeg er i gang med å gjøre «Prosjekt Nye rutiner» litt for stort! Ett trinn av gangen, jeg begynner med 10 push ups mens kaffen trakter.

For ei inspirerende dame!

Opprinnelig publisert som lederrtikkel i Kamille Puls 6 – i salg 29. august 2016. På forsiden ser dere Berit Nordstrand. Fotografert av Truls Qvale. Hår, makeup og styling av Anne Cecilie Olavsen.

 

Reklamer
Armhevinger mens kaffen tappes?!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s