Det grå gullet

17

Høstens moterapport presenteres i Kamille nr.  17, og vi gir deg alt om de siste trendene. Jeg gleder meg til å kle meg i elegante sandfarger og ikke minst hatt! Men en enda mer interessant trend vi står  ovenfor, er rynker og grått hår! Det var kanskje ikke så hot på catwalken i Milano, men trendforsker og sosialantropolog Gunn Helen Øye kan melde om et aldri så lite værskifte når det gjelder hvordan vi kvinner opplever å bli eldre.

«I dag er jeg 54, og har brukt alle disse årene på å få både smilerynker, litt mer voksen hud, hår og moden fasong. Likevel føler jeg meg ofte flottere i dag enn jeg noensinne har gjort tidligere. Det handler om trygghet», sier tidligere politileder Hanne Kristin Rohde.

Hun er en inspirerende dame! Og det var et skikkelig luksusproblem å finne beundringsverdige, voksne kvinner til artikkelen «Det grå gullet» på side 19.

Å være komfortabel med egen kropp og trygg i deg selv, handler om selvfølelse. Og det er ferskvare. Selvfølelsen svinger og må pleies hver dag. Heldigvis er den, for de aller fleste, litt som boligprisene – den kan sprette opp i det ene øyeblikket, falle som en stein i det neste, men ser du langsiktig på det er den jevnt og trutt på vei oppover.

Det begynner å bli noen år siden Alphaville toppet listene med «Forever Young», og jeg kan nesten ikke tenke meg noe verre enn å bli hengende igjen i ungdomstida for evig og alltid. Likevel er kommersielle aktører farlig gode på å minne oss på hvor grusomt det er å bli eldre, og gjennom reklamene oppdager vi stadig  nye «skavanker» å være på vakt for – som grevinneheng og muffinsmage!

Men all verdens fancy kremer og kosmetikk, kan neppe konkurrere mot effekten av et godt selvbilde. Og det beste (og viktigste) skjønnhetstipset vi kan få, er kanskje dette fra Kim Friele (81):

«Vær ditt mest sjarmerende og tiltalende  jeg. Ikke forsøk å forandre på noe. Lev ditt liv, ikke noen andres. Du er skjønn som du er – og når du aksepterer det, vil du utstråle ekte skjønnhet!»

Opprinnelig publisert som lederartikkel i Kamille nr. 17. På forsiden ser du Hedda Skoug (FashionCherry) i en fantastisk kjole fra ByTImo. Fotografert av Oda Berby, sminket og stylet av Anne-Cecilie Olavsen (Pudder).

 

Reklamer
Det grå gullet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s