Én setning kan snu livet til det bedre

kamille_16

«Du er en sånn person som det bare ordner seg for, du». Jeg ble egentlig litt sur da han sa det, ekskjæresten min fra studietiden. Ikke bare var det et flåsete svar på mine bekymringer; det latterliggjorde også all innsats jeg la ned. Men uansett hvor irritert jeg ble der og da, så har det sitatet blitt med meg videre. Og jeg husker det fortsatt, godt over 10 år senere. Jeg minner meg selv om det hver gang jeg møter motstand. Ikke for å lene meg tilbake og tenke at jeg kan surfe gjennom livet, heller tvert imot. Ekskjæresten min undervurderte meg. Det er ingenting som heter flaks. Det ordner seg for mennesker som står på for å nå drømmene sine. Når jeg sier til meg selv «det ordner seg for sånne som meg», så er det for å minne meg selv på at jeg har guts og styrke til å gjennomføre. Jeg kan få det til det meste, bare jeg virkelig går inn for det.

Det er rart hvordan en liten kommentar kan ha så stor innvirkning på livet. Det er lett å le av spissvinklede selvutviklingsartikler i magasiner som Kamille, men jeg tror virkelig de kan bety noe. Det skal nemlig bare én setning til for å snu et liv til det bedre. Kanskje leser du spalten til Dora Thoraldsdottir i den nyeste utgaven av Kamille, der hun skriver så godt om å gi slipp på bitterheten, om å tilgi. Eller ser hvordan det fungerer i praksis, i artikkelen om Helene som opplevde at samboeren tok sitt eget liv.

At det ikke er så mye som skal til, det vet damene som i denne utgaven forteller om sine Oprah-øyeblikk. Jeg vil tørre å påstå at talkshowdronninga har vært med på bedre livskvaliteten til millioner av tv-tittere. Ja, budskapene er tabloide og kommersielle, men for noen var det kanskje akkurat det de hadde behov for å høre akkurat da. Mitt Oprah-øyeblikk var da mamma og jeg så en sending om takknemlighet. Oprah rådet alle til å føre takknemlighetsdagbok, til å skrive ned fem ting vi satte pris på hver dag. Jeg har aldri ført noen dagbok, men ofte prøver jeg å tenke på nettopp det når jeg legger meg for å sove. Det er en fin øvelse, som faktisk hjelper meg å se alt det fantastiske livet har å by på, istedenfor å henge meg opp i alt som ikke går min vei (for eksen min hadde ikke helt rett – det ordner seg jo ikke alltid. Men sånn er jo faktisk bare livet).

Opprinnelig publisert som lederartikkel i Kamille nr. 16.

 

Reklamer
Én setning kan snu livet til det bedre

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s