Gjør treningen til en lek

Puls_5

Det hadde vært ganske gøy å feste en skritteller på toåringen i huset. Jeg er rimelig sikker på at målet om 10 000 steg hadde vært godt innenfor rekkevidde. Og det helt uten å prøve! Mens jeg sitter her under parasollen og prøver å finne motivasjonen til en joggetur, har han vært fram og tilbake til sandkassa sikkert ti ganger. Klatret opp og ned trappa for å se hva lillebroren driver med der inne. Og løpt sikksakk over plenen med lekegressklipperen. Og jeg, jeg har ikke engang kommet over dørstokkmila.

Hvorfor sitter det så innmari langt inne å snøre på seg de joggeskoene? Fordi jeg ikke har lyst, selvfølgelig! Å tikke inn fem kilometer på treningsklokka er pliktløp i ordets rette forstand. Når du svetter på tredemølla, det er vel ikke akkurat sånn at du føler minuttene går for fort? Det er klart det er gøy å komme i mål, men la oss være ærlige – selve økta er sjelden en fest.

Barn forholder seg ikke til det å trene. Å være fysisk aktive er ikke noe de bør eller må, det er bare noe de er. (Før de oppdager tv-spill, i hvert fall.) De hopper og danser og løper, og etter hvert begynner de på fotball og turn. De kaller det ikke trening, det er lek. Og det er aldri snakk om noen dørstokkmil før de skal hoppe på naboens trampoline.

Derfor er det kanskje ikke så rart at trener Yngvar Andersen ber oss se til barndommen når vi skal finne en aktivitet som gjør at vi trener fordi vi har lyst – ikke fordi vi må. Det jeg hadde mest glede av som barn, var å spille tennis. Jeg var aldri spesielt god, men var nok litt hemmelig forelsket i en lyslugget tennisproff i klubben. I den nyeste utgaven av Kamille Puls kan du lese hvordan journalist Torhild har funnet treningsgleden på tennisbanen, og etter å ha lest den saken, merker jeg at det er på tide å tørke støv av racketen. Og denne gangen skal jeg ha mer fokus på selve idretten enn solbrune gutter i hvite tennisantrekk. Men det skal ikke handle om å ha en mest mulig effektiv økt på kortest mulig tid; det skal handle om å ha det gøy.
La oss leke litt mer i hverdagen!

Orginalt publisert som lederartikkel i Kamille Puls nr. 5 2016. På forsiden ser du vakre Samantha Skogrand, fotografert av Rasmus Kongsøre, stylet av Tonje Norum, hår og makeup av Marthe Hesvik.

Reklamer
Gjør treningen til en lek

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s