Sommer på sykkel

puls_christina

Når jeg setter stumpen min på sykkelsetet, da vet jeg at det er sommer. Da girer jeg ned, på alle måter. Jeg er slettes ikke den som sykler til jobben, eller noe annet sted for den saks skyld, i hverdagen, men når jeg kommer på hytta er sykkelen det eneste framkomstmiddelet som gjelder. Det var på gressplenen her jeg lærte meg å sykle, der storebroren min skrudde av først det ene støttehjulet, og så det andre. Det var her jeg spant av gårde bortover grusveien for å kjøpe shaveice på campingen. Og senere rullet over røtter og kratt for å smugtitte på de kjekke gutta som drakk øl på berget.

Med tegneserieaktig fullastet bil parkerte vi hvert år på hytteplenen rundt Sankthans. Jeg løp rett bort og fant fram sykkelen, og vaklet av sted ned til havna for årets første treff med sommervennene. Først da, mens jeg trillet nedover gressveien mot stranda, kjente jeg for alvor at det var sommerferie. Med blomsterkjolen flagrende, følte jeg meg lett som en fjær! Fri og klar for å la sykkelen ta meg gjennom en minnerik sommer med bading, is og gutter! Og den følelsen, den varte helt til grus ble til gress, på vei tilbake. Etter den første sykkelturen, hvert eneste år, da jeg nådde gressveien opp mot hytta, mistet jeg motet. En veldig slak, men, for en liten kropp, uendelig lang oppoverbakke. I mine yngste sykkelsomre måtte jeg gjerne trille halvveis. Senere klart jeg å komme meg opp, men alltid stående og svett i panna.

Men saltvann og sommerfjas kalte, jeg kom meg alltid tilbake på sykkelen. Og ganske riktig, den gressveien ble bare kortere og kortere i takt med at badetemperaturen steg. Og lenge før skoleferien var over, spant jeg opp uten å løfte stumpen fra setet. Jeg så aldri på det som trening, men det er ingen tvil om at sykling er en god måte å komme seg i form på. Du trenger ikke ta på deg sykkeltights og se ut som om du skal delta i Giro d’Italia, det er faktisk god trening selv om du sykler i skravlefart. Selv om du hører Bremykt-melodien i hodet mens du nynner av sted. For meg finnes det ingen bedre måte å være aktiv på i ferien!

 

Reklamer
Sommer på sykkel

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s