Husdrømmen!

kam9

Det er to år siden jeg pakket alt vi eide i pappesker og flyttet fra leilighet i sentrum til hus litt utenfor gryta. Jeg gledet meg sånn til å bo i hus. Hus! Det representerte alt jeg drømte om, kjernefamilie og idyll. I juni flyttet vi inn og jeg nøt hver eneste dag. Men begeistringen sank i takt med gradene, det gikk mot høst, og så kom vinteren. Jeg begynte å savne den åpne leilighet med alt på ett plan, og så at hvert eneste oppussingsprosjekt egentlig handlet om å få huset til å ligne litt på leiligheten vi solgte. Og selv om huset var noe større, var flaten vi oppholdt oss på mye mindre. Arealet var jo delt på tre små etasjer. I tillegg måtte vi jo måke oppkjørselen. Og det føltes plutselig veldig langt ned til kafeer og kulturliv. Fanget. Isolert. Var det dette jeg drømte om? Så skjønte jeg det. Det var ikke hus jeg hadde drømt om, det var hage. Huset fulgte bare med på kjøpet.

Jeg føler meg litt som en bjørn som går i dvale om vinteren og derfor er jeg skikkelig glad for at det endelig er vår. Nå våkner jeg. Stuen vår er plutselig dobbelt så stor, for vi åpner dørene ut i hagen. Det er helt ubeskrivelig hvor mye bedre jeg har det når jeg lener meg tilbake på en stol under parasollen, enn når jeg slenger meg på sofaen inne. To så like aktiviteter (hvis det kan kalles aktivitet), som gir meg noe så vidt forskjellig. Plutselig kjennes ikke oppussingsbehovet i huset så presserende lenger. At det mangler gulvlister på soverommene, kan jeg fint leve med. Jeg vil mye heller finne fram hekksaksa og stusse litt på de forvokste buskene som omkranser hagen. Og naboen har lovet meg en stikling fra bjørnebærbusken! Takk og pris for at vi går mot lysere tider. Sommeren ligger foran oss! Finnes det noen herligere følelse? Denne tiden av året er helt klart bedre for kropp og sinn, og ikke minst for lommeboka. Hekksaks er tross alt mye rimeligere enn et påbygg.

 

Reklamer
Husdrømmen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s