En som synes du er fantastisk

kamille_8

La oss gjøre et lite eksperiment, en liten tankeøvelse. Forsøk å ta på deg mammaen din sine briller. Se deg selv med hennes blikk. Hva ser du da? Kjenn etter hvor stolt hun er av deg. Hvor vakker du er, hvor mye du har fått til.

«Alle barn fortjener å bli elsket», heter det. Det synes jeg vi skal overføre til voksne også. Å ha noen som synes du er fantastisk, gjør underverker for selvfølelse og personlig utvikling. Det er nemlig lett å stå trygg i seg selv når du alltid kan komme hjem til en god armkrok. Det er en klisjé, men alle trenger en klippe i livet. Min klippe er mannen min. Han har gitt meg troen på at jeg kan få til alt jeg bestemmer meg for, bare jeg vil det nok. Han får meg til å føle meg pen, selv i joggebuksa med rufsete hår etter de verste våkenettene. Og han får meg til å føle meg smart, selv når jeg har dummet meg skikkelig ut på jobb. At han får meg til å føle at jeg faktisk fortjener en fin mann som han, gjør meg rimelig sikker på at han er den ene for meg.

Det behøver ikke være en kjæreste som gir deg den tryggheten, det kan være en god venn, en søster, en tante eller mamma! For meg og mange andre er nettopp mamma den som elsker deg, uansett hvor mye dumt du gjør. Den trygge havnen du alltid kan vende tilbake til. Det tenker jeg spesielt mye på nå som jeg selv har blitt mor. Det eneste budskapet som bare må komme fram til barna mine, er at jeg elsker dem. Betingelsesløst.

Denne utgaven har vi viet de nære og kjære. Du kan lese om parforholdet (s. 86), om likheter og forskjeller, hva er egentlig en god match? Vi har intervjuet par som deler både seng og kontorpult (s. 32), som er sammen 24 timer i døgnet! Tre mødre og døtre fra forskjellige kulturer snakker ut om forholdet deres (s. 24). Og Seda forteller om det smertefulle øyeblikket som satte livet i perspektiv (s. 92), da hun som nybakt mor oppdaget en kul i brystet. Pur lykke i dag kan fort snu til det stikk motsatte. Så vakkert, og så sårbart. Som Margreth Olin (s.38) sier om øyeblikket der hun trodde hun skulle miste kjæresten: «Den redselen … Jeg tenkte at livet som fyller meg ville bli borte».

Reklamer
En som synes du er fantastisk

En kommentar om “En som synes du er fantastisk

  1. Gro sier:

    Så fint skrevet, du er heldig! Jeg lurer på hva mannen din gjør siden du ser på han som klippen i livet ditt? Jeg føler ikke at min mann er det, og lurer på om jeg krever for mye, eller om han gjør alt for lite.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s