En påske uten så himla mye forventninger

Kamille_7

Det er mye press i disse høytidene. Disse kollektive kosestundene. Lammesteken som skal være perfekt rosa, som kinnene dine etter en dag i skisporet. Og like mør som lårene dine etter de mange milene du har lagt bak deg. Stemningen med hele familien rundt middagsbordet skal være like skyfri som påskeværet. Inger sure miner (eller tanter), bare sure føtter … Og de skal helst være av vingummi i påskeegget, selv om det nok er noen sure tær i langrennsstøvlene også.

Jeg unner dere alle den perfekte påske, men jeg unner dere også å senke skuldrene litt. Den perfekte påsken trenger ikke å være tre generasjoner stuet inn i en bitte liten hytte, uten oppvaskmaskin og med snurredass. Kanskje egner nettopp det seg best som en realityserie på TV3. Og da vil jeg mye heller sitte i armkroken til mannen hjemme i stua og se årets krim på NRK.

Jeg vil gjerne slå et slag for lavterskelpåsken. En påske uten så himla mye forventninger. En litt romsligere påske, rett og slett. Den lammesteken blir som den blir, med god saus blir det suksess uansett. Og trives du verken med store familiemiddager eller møysommelig matlaging, kan du jo bytte ut tanter og svigerforeldre med gode venner og en lettvint men lekker brunsj (se tipsene på side 130 i påskeutgaven). Eller hva med å pakke snippsekken med tursnacks (side 124) og bare stikke av fra alt kjaset ut i marka, enten det er på ski eller med tursko. Selv planlegger jeg å servere barna fiskepinner (#altviikkeser), legge dem, og så stelle i stand italiensk aften med mannen – parma, mozzarella og rødvin! Enklere og bedre blir det ikke.

Fyll påskeegget med akkurat det du liker! Foretrekker du lakris framfor marsipan, er det ingen grunn til å tviholde på tradisjoner. Fyll påskeuken med det som betyr noe for deg, enten det er en pust i bakken eller en real fest. Og alt det du gjør bare fordi andre forventer det … la det stå til!

 

Reklamer
En påske uten så himla mye forventninger

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s