Bare la det flyte?

cover_6

Ding dong! Det ringer på døren. Eller det vil si … Bank, bank, bank! Noen har forsøkt å ringe på, men jeg har ennå ikke husket å skifte batteriene i ringeklokka. Først av alt vekker den dundrende hamringen alarmberedskapen i meg, er noe galt, brenner det? Men når jeg innser at det neppe er snakk om umiddelbar livsfare, slår en mer reell panikk ned i meg: «Jeg kan ikke åpne døren, det ser jo helt bomba ut her!»

I Kamille nr. 6 kan du lese hvordan to inspirerende damer løser tidsklemma, på helt ulike måter. Du får også gode råd og betraktninger fra en psykolog. «Senk skuldrene» og «la huset flyte litt …» er tipset til alle oss som sjonglerer småbarnsliv og jobb og andre plikter. Det er gode råd, men klarer vi å følge dem?

I 16-tiden ramler familien på fire inn i en veldig liten gang. Her plasseres gjerne ikke bare én, men to barnevogner. Samt gjørmete cherrox og vinterdresser, og det som oppleves som et lass av yttertøy, vesker og handleposer. Sultne barn er utålmodige barn, så dermed prioriteres middag i en fei. Og før jeg har rukket å spise opp må jeg gi etter for lekepresset fra toåringen, som mener at nå MÅ vi bare gjemme oss – det er tross alt et digert troll i hagen!

Det er gjerne akkurat da det banker på døra. Med kopper og kar over hele kjøkkenet og spisebordet, er det på dette tidspunktet jeg angrer på den åpne planløsningen i huset vårt…

Etter å ha innsett at å være helt stille og skru av lyset blir for dumt, åpner jeg. Og inn kommer en nabo som vil si hallo, mormor på snarvisitt eller svigerfar for en kaffe. Og det er i dette øyeblikket tidsklemma fillerister meg. For jeg prøver å senke skuldrene, prøver å bare la huset flyte litt … Men det gjør så innmari vondt!

PS: Ikke la være å komme på besøk på grunn av dette, for det er aller mest koselig!

 

Reklamer
Bare la det flyte?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s